100% natuurlijke Aluin deodorant

 

100% NATUURLIJK ALUIN (Potassium Alum)

 

WERKING:                                                                                                                                                                    

Aluin100% natuurlijke Aluinsteen is een natuurlijke en veilige deodorant. Hoewel het ongeparfumeerd is en géén parabenen, conserveringsmiddelen, petro-chemische additieven of kleurstoffen bevat, is het zéér effectief tegen vervelende geurtjes. Dit komt doordat aluinsteen voor een zout milieu zorgt waarin de bacteriën (de veroorzakers van je zweetlucht) NIET kunnen groeien. Het maskeert niet de lucht zoals geparfumeerde deo’s maar het voorkomt dat je gaat stinken. Op dezelfde wijze is het ook werkzaam tegen zweetvoeten. Aluinsteen heeft tevens een bloedstelpende en antiseptische werking. Om die reden wordt het sinds mensenheugenis op allerlei manieren toegepast.

 

WETENSWAARDIGHEDEN:

Aluinen zijn chemische verbindingen, dubbelzouten van sulfaten, een groep verbindingen die in de oudheid al onder de naam aluin bekend was. Aluin heeft vele benamingen zoals kaliumaluin, kali-aluin, potassium aluminium sulfate en alum. De Latijnse naam is Potassium Alum. Natuurlijk aluinsteen is een delfstof, het wordt voornamelijk gewonnen in Azië. Het wordt ook synthetisch gefabriceerd. Zo’n synthetische steen is nagenoeg volledig ondoorzichtig en bevat ammonium of chloorhydraat. Een natuurlijke aluinsteen daarentegen is doorschijnend, zuiver en geaderd zoals marmer. Vanwege de natuurlijke winning is Potassium Alum kostbaarder dan synthetisch aluin. Het is een mineraal met een laag gehalte aan aluminium en het is in water oplosbaar.

 

TOEPASSINGEN:

Aluin kent vele toepassingen. Bijna iedereen weet wel dat aluinsteen wordt gebruikt als aftershave door de barbier. Wat minder bekend is het gebruik als deodorant. In de Romeinse tijd werd het al gebruikt als beitsmiddel bij het verven van de mantels van belangrijke senatoren om de kostbare purperverfstof beter te laten hechten. Tegenwoordig gebruiken we aluinkristallen in de tuin bij Hortensia's om de blauwe kleur te behouden en voor het verdelgen van algen in vijvers. Ook kan het gebruikt worden bij het looien van leer en bij het ontsmetten van wonden.  

 

VOORDELEN:                                                                                                                                                    

Aluin is effectief tegen vervelende geurtjes

Aluin laat géén gele verkleuringen achter op je witte blouse of T-shirt

Aluin sluit de huid NIET af, je blijft normaal transpireren en dat is belangrijk want zweten is heel nuttig. Door te transpireren houden we namelijk onze lichaamstemperatuur op peil

Aluin werkt bloedstelpend (hemostatisch) en stopt dus het bloeden van (scheer) wondjes.Het wordt om die reden al eeuwenlang gebruikt vanwege het heilzaam effect na beschadiging van de opperhuid

Aluin heeft een antiseptische werking  

Aluin is duurzaam in gebruik

 

VEILIGHEID:                                                                                                                                                                   

Aluinsteen bevat noch ammoniumzout, noch aluminiumchloor-hydraat, de stoffen die veel andere deodoranten negatief in het nieuws hebben gebracht. Het veroorzaakt geen chemische reacties.

Cosmetica producenten zijn verplicht om mogelijke gezondheidsrisico’s bij gebruik van hun producten in kaart te brengen. Ook voor Aluin zijn talrijke onderzoeken uitgevoerd. In tegenstelling tot allerlei verhalen die op internet de ronde doen gaven de resultaten geen aanleiding tot vragen over eventuele risico’s bij gebruik van Potassium Alum. 

 

WIJZE VAN GEBRUIK:                                                                                                                                                       

De aluinsteen bevochtigen en even heen en weer wrijven onder je oksels. Voor het stelpen van scheerwondjes en gebruik als aftershave kan het op dezelfde manier aangebracht worden. Tegen zweetvoeten kan Voetenpoeder in schoenen en sokken worden gestrooid. Ook kan de steen in zijn geheel over natte voeten worden gewreven of de voeten kunnen behandeld worden met een oplossing van aluin zoals onze Voetenlotion. Daarna de voeten laten drogen.

 

 Na elk gebruik de steen laten drogen. 

 

Aluin is een 100% natuurlijke en veilige deodorant waar je lang mee doet.

Aluinstick met koord

Natuurlijke Aluinstick met koord